Thursday, April 25, 2024
HomeVIRALWanita Selamba Perli Raja Permaisuri Sebab Letak Belacan Dalam Sambal Kicap

Wanita Selamba Perli Raja Permaisuri Sebab Letak Belacan Dalam Sambal Kicap

“Kak oi, sambal kicap saya tak letak belacan, sebab kebanyakan resepi yang saya tengok tak ada belacan. Kak seorang saja yang tambah belacan,” demikian jawapan seorang pengguna Instagram terhadap komen Raja Permaisuri Agong, Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah, mengenai video resepi seorang pengguna lain.

Wanita tersebut nampaknya tidak bersetuju dengan cadangan Raja Permaisuri untuk menambah belacan dalam sambal kicap.

“Untuk lebih sedap, masukkan sedikit belacan dan goreng sekali,” cadang baginda Tuanku.

Mengenai perkara itu, dalam ruangan komen, netizen secara umumnya mengkritik tingkah laku wanita tersebut yang dianggap kurang sopan.

“Kak oi, awak tahu tak dengan siapa awak bercakap? Awak rakyat negara mana? Biadap sangat bahasa awak,” tegur Annuar.

“Mungkin dia duduk dalam gua, tak kenal siapa pemimpin negara, Agong kita, Raja Permaisuri kita. Awak patut banyak membaca, bukan hanya tahu komen sahaja,” kata Ayuni Dahlia.

Terdapat juga pengguna yang mengkritik tindakan wanita tersebut dan berpendapat setiap orang mempunyai resepi tersendiri.

“Setiap orang ada cara sendiri untuk membuat makanan sedap, tak perlu awak nak perli atau mempersoalkan cadangan orang. Suka, ikut… tak suka, abaikan, mudah sahaja,” pesan Adiraa.

“Aku letak je belacan lagi sedap,” ujar Syamsiah Yaacob.

Walaupun begitu, dalam komen terkini wanita tersebut, dia meminta maaf kepada Tuanku Permaisuri berkaitan dengan tindakannya sebelum ini.

“Tuanku, saya memohon maaf dengan sepenuh hati atas kata-kata saya yang berlebihan terhadap Tuanku. Saya sungguh minta maaf,” rayu wanita tersebut.

Sumber: Harian Metro, MyResipi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Sheriff ‘Menang Besar’, Penonton Puas Hati Dengan ‘Plot Twist’

0
Penulis punya banyak perkara untuk dibentang tentang Sheriff arahan Syafiq Yusof dengan sedikit atau helaian muka surat terhad dalam ulasan filem minggu ini. Setakat tulisan ini diusaikan iaitu...

CATEGORIES