Thursday, April 25, 2024
HomeBERITAWalaupun Masih Di Penjara, Najib Mahu Sambung PhD

Walaupun Masih Di Penjara, Najib Mahu Sambung PhD

PETALING JAYA – Bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak ketika ini difahamkan dalam proses memohon melanjutkan pengajian dalam peringkat doktor falsafah (PhD).

Perkembangan tersebut diceritakan sendiri oleh peguamnya, Tan Sri Muhammad Shafee Abdullah ketika melawat bekas Ahli Parlimen Pekan itu di Penjara Kajang dalam podcast Keluar Sekejap yang dihoskan, Khairy Jamaluddin Abu Bakar dan Shahril Sufian Hamdan yang dirakam Rabu lalu.

“Hampir setiap minggu dan kadangkala dua minggu sekali. Esok (semalam) saya akan jumpa dia lagi. Dalam mahkamah memang kita akan bertemu kadangkala saya cuba duduk bersama untuk makan tengah hari dengan dia supaya boleh bersembang.

“Dia sekarang sedang membuat permohonan untuk buat PhD. Saya fikir dia sudah pun mula melakukan beberapa penulisan berkenaan PhD. Saya gembira fikirannya tidak terbiar,” katanya ketika menjadi panel dalam rakaman program bual bicara Podcast Keluar Sekejap yang disiarkan menerusi Youtube hari ini.

Berdasarkan laporan Kosmo, ketika ditanya bagaimana Najib memperoleh sumber bacaan untuk membantu urusan pengajian? Jelas Muhammad Shafee, bahan bacaan itu dikirimkan sendiri oleh pembantunya dan perlu melalui beberapa tapisan daripada pegawai penjara terlebih dahulu.

“Saya rasa bahan itu daripada pembantunya yang boleh melawat dan bawa buku untuk dia baca. Kena ada beberapa tapisan.

“Dia dalam penjara yang biasa. Tetapi atas isu keselamatan, dia diasingkan. Jika dia bersama dengan tahanan lain, apa saja boleh berlaku,” katanya.

Sumber: Kosmo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

50 Pelajar SMK Batu Kikir Diserang Histeria, 165 Penghuni Asrama Diberi...

0
JEMPOL - "Anak saya lihat ada makhluk menyerupai rakan datang dan memanggil mereka ke padang sebelum diserang histeria," kata ibu kepada dua pelajar Sekolah...

CATEGORIES