“Umur Nak Masuk 40, Perangai Macam Budak Lagi” – Sharnaaz Serik Buat Perangai

0
56
Foto: Utusan Malaysia

Kuala Lumpur: “Akan datang kena pikiaq (fikir) banyak kali lah, tak mau (tak nak) buat perangai lagi.”

Demikian kata pelakon, Sharnaaz Ahmad sebaik Mahkamah Majistret di sini hari ini melepas dan membebaskannya atas tuduhan menumbuk pengawal keselamatan yang juga penghuni kondominium, Jun tahun lalu.

Sharnaaz atau nama sebenarnya Sharnaaz Ahmad Bazir Ahmad, 38, berkata, banyak pengajaran dilalui selepas lebih setahun turun naik mahkamah.

“Saya bersyukur dan sekarang sudah bebas, ini soal reputasi dan perjalanan karier saya.

“Saya dah banyak belajar dan akan terus belajar,” katanya ditemui selepas prosiding mahkamah, hari ini.

Ditanya mengenai perancangannya, Sharnaaz berkata, selepas ini dia akan bercuti dengan anaknya.

“Saya rasa kena tengok balik diri saya. Saya nak masuk 40 (tahun) dah, perangai masih macam budak lagi.

“Apa jadi dalam hidup saya satu story (cerita), saya rasa kalau tutup buku, story saya akan jadi menarik,” katanya.

Terdahulu, dalam prosiding hari ini, Majistret Atiqah Mohamed @ Mohamad Saim memerintahkan pelakon itu dilepas dan dibebaskan selepas mendengar hujahan kedua-dua pihak.

“Selepas mendengar hujahan daripada pihak pendakwaan dan peguam, mahkamah berpuas hati dan dengan ini memerintahkan supaya pertuduhan terhadap OKS… DNA (dilepas dan dibebaskan). Oleh itu , OKS dilepas dan dibebaskan manakala wang jaminan dikembalikan,” katanya.

Peguam Datuk Wan Azmir Wan Majid mewakili Sharnaaz memaklumkan kepada mahkamah bahawa representasi yang dihantar pada 2 Mei lalu untuk menggugurkan pertuduhan yang dihantar Sharnaaz selaku Orang Kena Saman (OKS) diterima oleh Jabatan Peguam Negara (AGC).

Wan Azmir berkata, satu representasi dihantar kepada pendakwaan dan pendakwaan memaklumkan bahawa pihaknya ingin menarik balik pertuduhan terhadap Sharnaaz.

“Dalam kes ini, pengadu menarik balik kes ini dan laporan polis berhubung penarikan kes dibuat. Oleh itu saya pohon satu keputusan DNA perlu diberikan kepada Sharnaaz,” katanya yang turut kendalikan kes bersama seorang lagi peguam Sharnaaz, Datuk Abu Bakar Isa Ramat.

Sumber: Harian Metro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here