Thursday, April 25, 2024
HomeHIBURANShila Amzah 'Lepas Tangan' Urusan Perpindahan Keluarga

Shila Amzah ‘Lepas Tangan’ Urusan Perpindahan Keluarga

PETALING JAYA – Penyanyi Shila Amzah hanya mahu berdiam diri dan sekadar melihat dari jauh sahaja urusan perpindahan keluarga daripada banglo miliknya yang terletak di Hulu Langat, Selangor.

Ujar Shila atau nama lengkapnya Nurshahila Amir Amzah, 33, dia memilih untuk tidak masuk campur dalam urusan tersebut selepas berlaku perbalahan dan tuduh menuduh antara dirinya dengan adik beradik yang lain disebabkan rumah tersebut.

“Kali ini saya tidak uruskan (perpindahan keluarga), mereka pilih sendiri. Saya tidak uruskan kerana masalah ini sudah terlalu besar. Jadi saya ambil langkah untuk mendiamkan diri sahaja.

“Saya lepas tangan. Kalau ada masalah nanti dan mereka minta tolong, tengoklah macam mana nanti,” ujarnya sewaktu menjawab soalan pengikutnya dalam Instagram.

Difahamkan, keluarganya juga telah mencari kediaman baharu tanpa pengetahuan dirinya.

Berdasarkan Kosmo, ketika disoal tentang perancangannya untuk menjual rumah banglo miliknya itu, Shila berkata hasrat tersebut masih diteruskan dan hanya menunggu masa kediaman yang pernah meninggalkan banyak kenangan pahit itu dikosongkan.

“Sudah ramai yang tanya untuk beli rumah itu. Tapi biarlah tunggu kosong dahulu. Sekarang masih ada penghuni dalam rumah tersebut.

“Selepas kosong nanti, barulah senang orang nak datang tengok. Tapi setahu saya, mereka sudah tidak lagi duduk di situ. Cuma saya belum tahu mereka sudah pindah secara rasmi atau belum,” katanya.

Terdahulu, pertikaian antara Shila dengan keluarganya bermula selepas adik perempuannya, Syada memuat naik hantaran rumah sewa disebabkan bakal dihalau keluar dari kediaman yang diduduki bersama ibu mereka.

Konflik semakin memuncak apabila Shila membuat hantaran balas dalam sesi siaran langsung dalam Instagram dengan mendedahkan dirinya bekerja sejak kecil selain tidak memegang kad bank serta kad pengenalan sehingga berumur 28 tahun.

Pelantun lagu Tiada Dirimu itu turut memperincikan keputusan rumah miliknya serta sikap Syafiq dan Syada sehingga ibu mereka tampil bersuara sekaligus menghangatkan lagi suasana.

Sumber: Kosmo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Sheriff ‘Menang Besar’, Penonton Puas Hati Dengan ‘Plot Twist’

0
Penulis punya banyak perkara untuk dibentang tentang Sheriff arahan Syafiq Yusof dengan sedikit atau helaian muka surat terhad dalam ulasan filem minggu ini. Setakat tulisan ini diusaikan iaitu...

CATEGORIES