Thursday, April 25, 2024
HomeVIRALPengunjung Zoo Melaka Kecewa Bayar Tiket RM400, Harimau Terlalu Kurus

Pengunjung Zoo Melaka Kecewa Bayar Tiket RM400, Harimau Terlalu Kurus

MELAKA – Pengunjung Zoo Melaka meluahkan rasa kecewa apabila mendakwa seekor Harimau Putih Bengal dilihat terlalu kurus, malah satu klip video memaparkan keadaan haiwan itu turut tular di media sosial sejak Sabtu lalu.

Klip video berdurasi 0.22 saat itu dikongsikan di platform TikTok oleh pengguna dengan nama Nurul Z yang meminta agar haiwan itu dipulangkan ke habitat asal.

Hantaran itu menerima lebih 500 komen dengan rata-rata mengecam tahap penjagaan terhadap haiwan tersebut dan meminta pihak pengurusan lain termasuk Zoo Negara mengambil tindakan sepatutnya.

Menerusi tinjauan Kosmo, salah seorang pengguna yang meninggalkan komen memberitahu, dia turut membawa keluarganya ke zoo berkenaan dan telah membelanjakan kira-kira RM400 bagi pembelian tiket, namun pulang dengan perasaan sedih apabila melihat keadaan haiwan itu.

“Makin teruk dah dia, saya habis RM400 lebih bawa family masuk tapi malangnya sangat menyedihkan hati anak-anak bila tengok keadaan binatang-binatang kat situ kesepian,” tulisnya.

“Zoo Melaka binatang nya memang nampak tak cukup zat, tiket kemain mahal,”tulis pengguna D.Lin Aamina.

“Aku harap korang panjangkan isu ni terus kepada Zoo Negara, sebab mereka berhak dapatkan haiwan-haiwan terbiar dari mana-mana zoo negeri,” kata None_of_me_1001.

Sumber: Kosmo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Sheriff ‘Menang Besar’, Penonton Puas Hati Dengan ‘Plot Twist’

0
Penulis punya banyak perkara untuk dibentang tentang Sheriff arahan Syafiq Yusof dengan sedikit atau helaian muka surat terhad dalam ulasan filem minggu ini. Setakat tulisan ini diusaikan iaitu...

CATEGORIES