Sunday, May 19, 2024
HomeBERITAMakanan 'Viral' Bantu Jana Keuntungan Usahawan Muda

Makanan ‘Viral’ Bantu Jana Keuntungan Usahawan Muda

SEBERANG PERAI – Trend baharu makanan ‘viral’ yang meningkat popular dalam tempoh singkat membantu menjana keuntungan terutamanya dalam kalangan usahawan anak muda yang berkecimpung dalam perniagaan berasaskan makanan dan minuman.

Pengerusi Jawatankuasa Perdagangan, Pembangunan Keusahawanan dan Luar Bandar negeri, Rashidi Zinol berkata, penglibatan usahawan tempatan disokong dengan bantuan pempengaruh merancakkan lagi usaha anak muda yang baru meningkat naik.

“Usahawan tempatan memainkan peranan dengan menyertai platform yang disediakan seperti karnival makanan untuk mempromosikan jenama mereka.

“Selain itu, kehadiran pempengaruh yang memberikan sokongan dan bimbingan dapat memperkukuhkan lagi perniagaan yang diusahakan.

“Apabila kekuatan ini digabungkan secara holistik, ia dapat membantu memastikan yang perniagaan ini tidak hanya separuh jalan,” katanya selepas melakukan tinjauan di tapak Absolut Food Fest Penang di pekarangan Stadium Batu Kawan, di sini.

Berdasarkan laporan Kosmo, karnival yang berlangsung selama tiga hari bermula kelmarin dan berakhir hari ini, menggabungkan 150 gerai usahawan tempatan dan selebriti tanah air dengan 30 peratus daripadanya terdiri daripada usahawan dari Pulau Pinang.

Sumber: Kosmo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Resit Pesanan Pizza Pelanggan Hina Islam, Polis Buka Kertas Siasatan

0
BAYAN LEPAS: Lapan individu sudah dirakam keterangan bagi membantu siasatan kes resit tempahan makanan segera dalam talian yang mempunyai ayat didakwa menghina Islam. Ketua Polis Daerah...

CATEGORIES