Jangan Tertipu Dengan Katering Licik, Semak Pakej Berulang Kali

0
143
Foto: Vocket

JEMPOL – Polis meminta kerjasama seorang wanita untuk tampil membantu siasatan berhubung kes penipuan urusan katering di satu majlis di Bandar Seri Jempol, di sini pada 25 Disember tahun lalu.

Ketua Polis Daerah Jempol, Superintendan Hoo Chang Hook berkata, wanita berkenaan yang dikenali sebagai Fauziah Abdul Hamid, 40, dengan alamat terakhir dari Taman Alam Budiman, Shah Alam, Selangor, masih tidak dapat dikesan sehingga ke hari ini.

Menurutnya, wanita berkenaan begitu licik sehinggakan dipercayai pernah menghubungi pegawai penyiasat kes melalui individu yang mendakwa sebagai peguam wanita tersebut untuk menyelesaikan kes dengan membuat bayaran kepada mangsa.

“Bagaimanapun kita minta dia (Fauziah) untuk datang ke balai untuk bantu siasatan, namun dia enggan untuk memberikan kerjasama. Berdasarkan siasatan lanjut, syarikat katering berkenaan beroperasi menggunakan nama suami Fauziah dan suami Fauziah juga menghilangkan diri.

“Kes ini masih dalam siasatan polis di bawah Seksyen 420 Kanun Keseksaan. Malah, wanita ini dikehendaki dalam tiga kes lain membabitkan penipuan antaranya di Selangor,” katanya kepada pemberita sebaik selesai sambutan Hari Polis ke-217 peringkat Ibu Pejabat Polis Daerah Jempol, di sini, hari ini.

Sumber: Kosmo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here