Sunday, May 19, 2024
HomeLUAR NEGARAIngatkan 'Oyen' Rupanya Harimau Belang Atas Tembok Rumah

Ingatkan ‘Oyen’ Rupanya Harimau Belang Atas Tembok Rumah

NEW DELHI, India – Orang ramai berkumpul untuk melihat seekor harimau betina yang ditemui berehat di atas sebuah tembok di daerah Pilibhit, negeri Uttar Pradesh semalam.

Laman berita Wion News melaporkan, haiwan itu dikatakan telah keluar dari Rizab Harimau di daerah itu dan memasuki perkampungan Atkona malam Isnin lalu.

Rakaman kejadian memaparkan berpuluh-puluh penduduk kampung mengerumuni kawasan harimau itu berada. Jaring keselamatan kemudian didirikan oleh jabatan perhutanan negeri.

Harimau betina itu kemudian diselamatkan dan kini berada di bawah pemerhatian doktor veterinar di kawasan hutan simpan daerah itu.

“Kami telah menyelamatkan seekor harimau betina yang dikesan di kampung Atkona. Ia sedang dalam pemerhatian doktor veterinar di Rizab Harimau Pilibhit.

“Ia adalah harimau betina muda dan berusia antara  dua hingga tiga tahun,” kata timbalan pengarah rizab itu, Naveen Khandelwal.

Tambahnya, empat peluru berisi ubat pelali ditembak ke arah harimau itu di mana dua daripadanya tersasar dan satu lagi dikeluarkan oleh haiwan itu sendiri.

Sumber: Kosmo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Resit Pesanan Pizza Pelanggan Hina Islam, Polis Buka Kertas Siasatan

0
BAYAN LEPAS: Lapan individu sudah dirakam keterangan bagi membantu siasatan kes resit tempahan makanan segera dalam talian yang mempunyai ayat didakwa menghina Islam. Ketua Polis Daerah...

CATEGORIES