Thursday, April 25, 2024
HomeBERITA'Founder' Bengang, Pembantu Peribadi Curi RM174,000

‘Founder’ Bengang, Pembantu Peribadi Curi RM174,000

PETALING JAYA – Seorang pempengaruh yang juga usahawan mendakwa kerugian RM174,000 akibat diseleweng bekas pembantu peribadinya dan kegiatan berkenaan telah berlarutan sejak beberapa bulan lalu.

Berdasarkan Kosmo, usahawan itu mendedahkan, kegiatan itu terbongkar selepas suami bekas pembantunya tampil mempersoalkan jumlah wang tunai yang dimiliki isterinya.

Dakwa pempengaruh itu, dia tidak pernah menyangka diperlakukan sebegitu oleh bekas pembantu peribadinya yang juga bertugas sebagai pengurus syarikat yang telah bekerja bersamanya lebih empat tahun.

“Saya tak pernah sangka dia akan ambil duit kerana ketika saya ambil dia kerja, dia memang susah dan terdesak nak bekerja,” katanya menerusi perkongsian di TikTok.

Dalam pada itu, dia mendakwa, kegiatan itu tidak dapat dihidunya berikutan telah lama tidak ke pejabat ekoran mengalami masalah kesihatan.

“Saya sakit sehingga tak boleh nak makan. Jadi pembantu saya yang uruskan semua termasuk akaun TikTok.

“Namun, semua ini mula terbongkar selepas dia minta cerai dengan suaminya. Kemudian, suaminya datang berjumpa saya dan bertanya dari mana isteri dia dapat duit banyak.

“Kronologinya, dia minta cerai dan kontoi curang dan semuanya terungkai apabila saya mengambil semula telefon syarikat,” ujarnya.

Dakwa pempengaruh itu, pengurusnya juga telah membelanjakan sejumlah wang bagi membeli sebuah kereta dan sebuah rumah ketika syarikatnya tidak membuat keuntungan.

“Bayangkan di saat saya susah dia beli kereta dan rumah. Jumlah yang dia curi setakat kami kira adalah RM174,000 dan masih ada lagi yang belum habis dihitung.

“Bagaimanapun, ini juga satu pengajaran untuk saya kerana terlalu percayakan orang,” dakwanya.

Tambahnya, dia akan membuat laporan polis dalam masa terdekat berhubung perkara tersebut untuk tindakan lanjut.

Sumber: Kosmo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

50 Pelajar SMK Batu Kikir Diserang Histeria, 165 Penghuni Asrama Diberi...

0
JEMPOL - "Anak saya lihat ada makhluk menyerupai rakan datang dan memanggil mereka ke padang sebelum diserang histeria," kata ibu kepada dua pelajar Sekolah...

CATEGORIES