Sunday, May 19, 2024
HomeLUAR NEGARADokumen Rahsia Bocor, Pegawai AS Pernah Bertemu Makhluk Asing

Dokumen Rahsia Bocor, Pegawai AS Pernah Bertemu Makhluk Asing

WASHINGTON – Beberapa dokumen kerajaan Amerika Syarikat (AS) yang bocor mengesahkan tentang insiden pesawat mahluk asing terhempas di Bumi, lapor akhbar Daily Star semalam.

Menurut dokumen tersebut,  beberapa pegawai AS telah bertemu dengan dua makhluk asing di satu lagi lokasi nahas, manakala pertembungan itu dibincangkan dalam satu ‘mesyuarat rasmi’ 20 tahun kemudian.

Tidak jelas dari mana dokumen itu berasal, namun beberapa halaman laporan tersebut dimuat naik dalam laman perkongsian Reddit.

Muka depan dokumen itu tertera nama, Projek Aquarius dan Projek Sigma, dua nama yang sebelum ini disahkan oleh kerajaan AS.

Dalam salah satu halaman yang tidak disunting, ia menyatakan bahawa satu operasi rahsia dimulakan untuk memulihkan serpihan kapal angkasa (makhluk asing) bagi kajian saintifik pada 1947.

Dalam beberapa muka surat lain, pegawai perisikan Tentera Udara AS dikatakan telah mengesan makhluk asing berada di padang pasir New Mexico pada 25 April 1964.

Insiden itu digelar Lonnie Zamora di mana seorang anggota polis melihat dua ‘orang’ berada di sebelah objek berkilat yang kemudiannya meluncur ke udara.

“Kejadian itu berlaku lebih kurang tiga jam. Pegawai Tentera Udara itu bertukar maklumat asas dengan dua makhluk asing itu. Projek tersebut diteruskan di pangkalan Tentera Udara di New Mexico,” demikian pendedahan dalam Projek Sigma.

Dokumen itu juga mendedahkan projek-projek lain seperti Snowbird yang mengesahkan misi untuk ‘menguji penerbangan pesawat makhluk asing yang ditemui’.

Sumber: Kosmo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Resit Pesanan Pizza Pelanggan Hina Islam, Polis Buka Kertas Siasatan

0
BAYAN LEPAS: Lapan individu sudah dirakam keterangan bagi membantu siasatan kes resit tempahan makanan segera dalam talian yang mempunyai ayat didakwa menghina Islam. Ketua Polis Daerah...

CATEGORIES