Aliff Aziz, Ruhainies Harap Prosiding Mahkamah Berjalan Lancar Bagi Pertuduhan Kes Khalwat

0
32

KUALA LUMPUR: Pelakon kontroversi, Aliff Aziz dan Ruhainies, tiba di Mahkamah Tinggi Syariah Wilayah Persekutuan, Jalan Duta, pada pukul 9 pagi untuk menghadapi pertuduhan kes khalwat.

Aliff dan Ruhainies hadir bersama dengan harapan prosiding yang dijadualkan bermula pada pukul 9.30 pagi berjalan lancar.

Aliff, yang mengenakan pakaian serba hitam sedondon dengan Ruhainies, turut berharap agar prosiding tersebut berjalan dengan baik.

“Masih pagi untuk semua orang. Kami hargai kehadiran rakan-rakan media. Doakan yang terbaik untuk hari ini, insya-Allah,” kata Aliff sebelum melangkah ke dewan bicara.

Sementara itu, Ruhainies mengucapkan terima kasih atas sokongan yang diberikan.

“Terima kasih kerana sudi datang dan meluangkan masa hari ini. Doakan yang terbaik untuk kami,” katanya.

Aliff dan Ruhainies diwakili oleh peguam Hadi Salleh dan Amirul Ashraf Ghani.

Hadi menyatakan bahawa pengakuan daripada Aliff dan Ruhainies akan direkodkan hari ini.

“Hari ini sebutan di hadapan Mahkamah Tinggi bertujuan untuk membacakan semula pertuduhan khalwat yang telah dibaca sebelum ini dan merekodkan pengakuan bersalah atau tidak,” katanya.

Pada 20 Jun lalu, Aliff dan Ruhainies hadir di Mahkamah Syariah Wilayah Persekutuan untuk proses lanjutan bon jamin berhubung kes khalwat yang didakwa berlaku di sebuah kondominium mewah di sini pada 9 Mac.

Selepas dibawa ke Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (JAWI) untuk disoal siasat, Aliff dan Ruhainies masing-masing dibebaskan dengan jaminan sekitar pukul 2 petang pada hari yang sama.

Sebelum ini, media melaporkan bahawa seorang artis berstatus suami orang dan pasangannya, seorang pelakon wanita, telah ditangkap berkhalwat selepas didakwa bersekedudukan di sebuah kondominium mewah di sini.

Menurut sumber, tangkapan yang dibuat oleh JAWI adalah berdasarkan maklumat awam. Pasangan selebriti tersebut, yang sibuk menjalani penggambaran drama bersama, dilaporkan ditahan di kediaman milik pelakon wanita berkenaan.

Susulan insiden itu, Aliff dan Ruhainies masing-masing tampil memberi penjelasan menerusi hantaran di Instagram (IG) berhubung kontroversi yang tercetus.

Aliff menjelaskan bahawa tiada apa-apa yang berlaku antara dirinya dan Ruhainies ketika JAWI menyerbu kondominium milik aktres tersebut.

Ruhainies turut menjelaskan kronologi kejadian, selain menyatakan harapannya agar Aliff dan bekas isterinya, Bella Astillah, tidak berpisah.

Aliff dan Bella, yang mendirikan rumah tangga pada 9 September 2016, bercerai talak satu pada 13 Jun lalu.

Mereka dikurniakan dua anak, iaitu Mohamad Ayden Adrean, 7, dan Ara Adreanna, 4.

Sumber: Berita Harian

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here